logo-full-

Tradicija.Zanesljivost.Kvaliteta.

Več o nas...

Tri generacije

DSC_0087

Pri nas s čebelami živimo že tretjo generacijo. Čebelar je bil že moj dedek Ivan, mamin oče, začetek Čebelarstva Pislak Bali pa postavljamo v leto 1946, ko je moj oče Janko Pislak, legendarni slovenski čebelar, kot dvanajstleten fantič kupil svoj prvi roj čebel z denarjem, ki ga je dobil za birmo.

Sedaj z možem Robertom čebelariva na približno 2600 gospodarskih panjih, ki so postavljeni na različnih lokacijah od Pohorja preko Dravskega polja, po haloških gričih vse do meje s Hrvaško. Z vsem spoštovanjem in

adela & robert

ljubeznijo na tradicionalni način nadaljujeva očetovo delo, hkrati pa preudarno uvajava nova spoznanja iz znanosti in tehnologije čebelarjenja. Od začetkov, ko smo bili usmerjeni predvsem v proizvodnjo medu, smo v preteklim desetletjih osvojili tehnologijo vzreje kakovostnih matic vrste kranjske sivke (Apis Mellifera Carnica ali Carniolan bee), ki so priznane v celi Evropi, ter pridobivanja matičnega mlečka.

Danes smo največje čebelarstvo v Sloveniji in eno od večjih v EU. Zadovoljimo lahko potrebe po medu, čebeljih maticah, matičnem mlečku,

DSC_0134

vosku in ostalih čebeljih pridelkov ne samo manjših, ampak tudi večjih kupcev po svetu. Ker se zavedamo pomena kakovosti izdelka, ki ga ponujamo potrošniku, smo že leta 2007 uvedli stalni nadzor v pridelavi medu, matičnega mlečka ter cvetnega prahu HACCP, lahko pa se pohvalimo tudi z lastnim priročnim laboratorijem, ki nam omogoča nadzor nad glavnimi parametri, ki so pokazatelji kakovosti medu. Leta 2013 smo uspešno prestali nadzor kontrole kakovosti našega medu in pridobili pravico do uporabe označbe Slovenski med z geografskim poreklom SMGO.

adela podpis mali
  • 69 Let tradicije
  • 450000 Vzrejenih matic
  • 2600 Gospodarskih panjev
  • 43 Nagrad za kvaliteto

Analize našega medu

pdf-ico

Analiza 2013.

pdf-ico

Analiza 2014.

pdf-ico

Analiza 2015.

pdf-ico

Izvid Jan. 2016.

V odgovor vsem našim strankam, ki so v dvomih zaradi medu iz Čebelarstva Pislak Bali, objavljamo analize našega medu. Tri so iz Slovenije (za leto 2013, 2014 in 2015), četrta pa je razširjena, narejena v referenčnem laboratoriju v Nemčiji. Sicer je v angleškem jeziku, ampak lahko vidite, da nobene od preiskovanih snovi v medu ni bilo niti za vzorec.

Naši proizvodi

Človeški rod že dolga stoletja s pridom uporablja čebelje izdelke. Med in vsi ostali čebelji pridelki so izvrstno dopolnilo zdravilom. Do zdaj je ugodno delovanje pridelkov znanih pri več kot 500 različnih bolezenskih stanjih in težavah. V Čebelarstvu Pislak Bali se zavedamo pomena kvalitete in našim pridelkov ne dodajamo nobenih konzervansov ali drugih aditivov, hkrati pa smo pozorni tudi na to, da čebele živijo v čim bolj neokrnjenem okolju. Prepričani smo, da boste naš trud in kvaliteto izdelkov prepoznali tudi vi, zato vas vabimo, da jih poskusite.

DSC_0130b

MED

Med je dragocena hrana rastlinskega izvora, ki jo čebele pripravljajo z nabiranjem nektarja ali medičine in medene rose ali mane na rastlinah, temu dodajo izločke lastnih žlez, vse skupaj zgostijo in shranijo v pokritih celicah satovja.

DSC_0362a

MATIČNI  MLEČEK

Matični  mleček je najbolj cenjen čebelji proizvod. To je substanca, ki jo izločajo mlade čebele in je namenjena prehrani čebeljega zaroda prve tri dni življenja, čebelja matica pa je celo življenje hranjena izključno z matičnim mlečkom.

DSC_0503l

DARILA

Ko želite izkazati pozornost vašim poslovnim partnerjem, pa tudi prijateljem in sorodnikov. Široka paleta osebnih daril po ugodnih cenah z možnostjo, da sami izbirate in sestavite vaše darilo vas bo gotovo zadovoljila.

Čebelarstvo Pislak Bali
Adela Pislak Bali s.p.
Apače 303, 2324 Lovrenc na Dr. polju
Slovenija, EU

00386 31 734 905  /  00386 2 795 1051
info@cebelarstvo-pislak.si