MATICE KRANJSKE SIVKE APIS MELLIFERA CARNICA

Na območju Slovenije že stoletja gojimo avtohtono pasmo medonosne čebele, to je Apis mellifera carnica, ena najbolj znanih, svetovno priznanih in razširjenih pasem čebel. Pravimo ji kranjska sivka, znana pa je še kot Carniolan Bee, Carnica Biene, Krainer Biene.

V Čebelarstvu Pislak Bali se z vzrejo matic Apis mellifera carnica intenzivno ukvarjamo že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja let in se lahko pohvalimo z več kot 450.000 vzrejenimi maticami. Selekcijo izvajamo na 2600 gospodarskih družinah, kar nam omogoča veliko količino prvovrstnega plemenskega materiala.

PONUJAMO:

  • Gospodarske matice
  • Rodovniške matice
  • Prezimljene matice
  • Preizkušene matice

Za naročilo pošljite poizvedovanje na info@cebelarstvo-pislak.si ali pokličite na 031 734 905

Šifra: 5101 Kategorija: Oznaka:

NAROČILO IN DOSTAVA

Nakup matic poteka preko prednaročil, po dogovoru jih pakiramo v naše ali vaše matičnice. Večje količine pošiljamo tudi z letalom.

Vse čebelje matice so oprašene in označene z hrbtno številko ter ustrezajo vsem selekcijskim merilom. Matico poberemo šele takrat, ko ima zaprto zalego, če tega pogoja ne izpolnjuje, jo izločimo.

Po želji kupca ob dobavi izdamo izpisek iz rodovniške knjige za kranjsko sivko. Matice pobiramo čim krajši čas pred prevzemom naročila in s tem zagotavljamo manj stresa za matico.

NAROČILA:

  • Sprejemamo jih čez celo leto. Pomembno je, da si matice zagotovite pravočasno, saj bomo le tako lahko ustregli vašim željam.
  • Sezona za matice je od aprila do avgusta, po dogovoru so lahko na voljo matice tudi kasneje.