Šifra: 4021 Kategorija: Oznaka:

DNEVNA KREMA Z MATIČNIM MLEČKOM-APIDERM 50ml

8,90 

Krema Apiderm ima pomirjevalni ter regenerativni učinek, zahvaljujoč matičnemu mlečku in propolisu, ki ju vsebuje. Primerna je za dnevno nego kože, kot tudi za problematično kožo, nagnjeno k rdečini, mozoljem… Učinkovito pomiri kožo po britju. Po uporabi je koža mehka in nežna.

Ne vsebuje umetnih barvil ali konzervansov, odišavljena je z eteričnim oljem rožmarina.

Več o matičnem mlečku

Matični mleček je najbolj cenjen čebelji proizvod. To je substanca, ki jo izločajo mlade čebele in je namenjena prehrani čebeljega zaroda prve tri dni življenja, čebelja matica pa je celo življenje hranjena izključno z matičnim mlečkom.

V pristni obliki je matični mleček bele do bledo rumene barve, gosto tekoč, značilnega vonja in kiselkastega okusa. Vsebuje kompleksno mešanico sestavin: 10-18 % beljakovin (albumini, globulini, glikoproteini, lipoproteini, aminoksiline), 9-15% sladkorjev (predvsem glukoze in fruktoze), 1,5-7% lipidov, veliko ključnih mineralnih snovi (kalij, natrij, kalcij, magnezij, železo…), vitamine (celotna skupina B vitaminov, vitamini C, H, D, A, K in E). V matičnem mlečku se nahajajo tudi nekateri encimi, nevrotransmitorji (acetilholin in holin), nukleinske kisline in spolni hormoni (estradiol, progesteron, testosteron).

Vsebuje tudi 1,5-2% dragocene 10- hidroksi-2-dekanojske kisline (10 HDA), ki so jo doslej v naravi našli samo v matičnem mlečku, ter 3,10-dihidroksi dekanojsko kislino (3,10-DDA).