Šifra: 4019 Kategorija: Oznaka:

OLJNI PROPOLIS-BUCCOPOLIS KAPLJICE 15ml

7,30 

Buccopolis je koncentriran tekoči ekstrakt propolisa v oljni raztopini. Je izjemno učinkovit zaradi hladne vakuumske destilacije, ki ohranja vse lastnosti propolisa. Prispeva k normalnemu delovanju imunskega sistema in dihal.

Ker ne vsebuje alkohola, je primeren tudi za otroke. Klinična testiranja so dala zelo dobre rezultate v stomatologiji, saj je propolis znan kot sredstvo za nego in zaščito ustne votline in njene sluznice.

Priporočilo za uporabo: 15 kapljic (trikrat dnevno, razredčenih ali nerazredčenih) za izpiranje ust in dlesni, za grgranje, v primeru kašlja ali želodčnih težav pa jih pogoltnemo. Lahko z njim namažemo manjše rane, vreznine, opekline, pike insektov ipd.

Več o propolisu

Propolis, imenovan tudi čebelja zadelavina ali čebelja smola, vsebuje več kot 70 različnih snovi. Približno 55 % propolisa predstavlja 30 različnih vrst smol in balzamov, ki jih čebele nabirajo na drevesih ter predelejo z žlezami slinavkami, okrog 10 % je eteričnih olj, do 5 % cvetnega prahu ter 30 % voska. V propolisu so prisotni flavoni, flavonoidi, različne organske kisline, aldehidi (vanilin) …

Vse vrste propolisa vsebujejo tudi cimetovo, kofeinsko, benzoično in ferulovo kislino, ki delujejo proti bakterijam, virusom in glivicam.