Loading...

OSMUKANI CVETNI PRAH 400g

19,00 

400 g cvetnega prahu v steklenem kozarčku.
Kepica cvetnega prahu je sestavljena iz več tisoč pelodnih zrnc, barva pa je odvisna od vrste rastlin, s katerih izvira. V prehrani človeka predstavlja neizmerno bogat vir beljakovin, vitaminov in rudninskih snovi. Vsebuje okrog 27 % beljakovin, okrog 30 % ogljikovih hidratov, okrog 5 % maščob in do 7 % rudninskih snovi. Poleg naštetega so v pelodu še barvila, vitamini, aromatične snovi, snovi z antibiotičnim delovanjem in druge sestavine.

Po naročilu je na voljo tudi izkopani cvetni prah. Prosim pošljite poizvedovanje na info@cebelarstvo-pislak.si

Šifra: 2102 Kategorija: Oznaka:

Opis

CVETNI PRAH IMA ŠTEVILNE ZDRAVILNE UČINKE:
Deluje proti prebavnim motnjam, uravnava delovanje črevesja, spodbuja nastajanje belih in rdečih krvničk ter hemoglobina, krepi imunski sistem, deluje antioksidativno, nevtralizira proste radikale in tako preprečuje bolezni srca, nastanek raka in upočasnjuje staranje, spodbuja delovanje možganov, spodbuja in boljša razpoloženje, krepi vid, pomaga pri premagovanju stresa in pri virusnih obolenjih, preprečuje bolezni prostate, lajša težave hipertrofije in blaži vnetja, krepi funkcijo jeter…

Uživamo ga samega ali z jogurtom, sadnimi sokovi, mlekom, medenimi napitki, mlačnimi ali hladnimi čaji. Preventivno ga jemljemo po tri mesece v letu, najbolje trikrat dnevno pred jedjo. Priporočamo jemanje v začetku jeseni in ob koncu zime.

Osušeni cvetni prah, ki ima od 5 do 8 % vlage, hranimo v nepropustni embalaži v hladilniku ali v hladnem in temnem prostoru. Za daljše obdobje ga je najbolje shraniti v zamrzovalniku, lahko pa ga tudi zalijemo z medom.

Dodatne informacije

Teža 400 g
Go to Top